véget ért a “A Cívis Szabadidő és Sport Egyesület szabadidősport előmozdítása az Észak-alföldi Régióban” programsorozat

2021. szeptember 27. nappal véget ért a “A Cívis Szabadidő és Sport Egyesület szabadidősport előmozdítása az Észak-alföldi Régióban” című 3 éves programsorozatunk.

Az utolsó hónap rendkívül tartalmasnak és izgalmasnak bizonyult.

Lezárásra kerültek 96, illetve 48 alkalmas edzéssorozataink, mint Debrecen – Senior kosárlabda edzés I., II., Debrecen – Senior vízilabda edzés, Kisvárda – Kosárlabda edzés, Karcag – Családi torna és táplálkozási tanácsadás, Karcag – Kosárlabda edzés, Tiszafüred – Erőnléti edzés és tanácsadás. Az edzéssorozatok alkalmával a résztvevőknek lehetőséget nyújtottunk a különböző sportágak megismerésére, gyakorlatok, technikák elsajátítására, egy egészséges életmód megismerésére.

2021. augusztus 31-én megtartottuk Nyíradonyban Egészség délutánunkat, ahol elsősorban az idősek körében népszerűsítettük az
egészséges életmódot és a szabadidősportot. A programon résztvevők előadásokat hallgattak meg az egészséges életmód területeiről, illetve a helyes táplálkozásról. A rendezvény második felében, pedig egy közös sportolásra invitáltuk a jelenlévőket. A mozgás során az csoportvezető elmondta a résztvevőknek, milyen jótékony hatása van a gyaloglásnak, túrázásnak, ezzel is buzdítva mindenkit arra, hogy éljen ezzel a lehetősséggel. A napot egy közös étkezéssel zártuk, ahol a tányérra egészséges ételek kerültek.

Szeptember 4-én szombaton remek hangulatú kosár dzsemborit tartottunk a Derecske Városi Sportcsarnokban és a Dife Kosárligetben. Az eseményen közel 120 gyermek és szülő vett részt. Közös bemelegítés után a résztvevők négy csapatban dolgozva dobó, ügyességi, koordinációs, gyorsasági feladatokban vettek részt. Egy tevékenységre tíz percet kaptak, majd jelre a csoportok forgószínpad szerűen váltották egymást. Ezt dobóverseny követte kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A Kosárligetben tombolasorsolás keretében az Egyesület által felajánlott napszemüvegek, törölközők, kulacsok, frizbik, táskák találtak gazdára a gyerekek nagy örömére. Délben, közös ebéd keretében, üstben főtt slambucot fogyasztottak  résztvevők. Délután 3 fős csapatok mérték össze kosártudásukat, majd büntető és 3 pontos dobásokkal zárult a rendezvény. Eseménydús, vidám, sikeres napot tudhatunk magunk mögött. A szülők, gyerekek visszajelzései nagyon pozitívak, várják a következő ilyen lehetőséget, ahol együtt játszhatnak, nevethetnek szeretteikkel.

Szeptember 10-én 3×3 nap a Ziccer Tigrisekkel című eseményünk került megrendezésre, egy időben két helyszínen. A résztvevők egyrészt Nyírbátorban, másrészt pedig Mezőtúron élvezhették a kosárlabda adta szórakozás lehetőségeit.  Mezőtúron a játék 8 pályán került megrendezésre az előzetes jelentkezések alapján elkészített csoportbeosztás szerint, kieséses rendszerben, míg Nyírbátorban a mérkőzések 12 percig, vagy 21 pontig tartottak, körmérkőzéses formában.

Következő eseményünkre 2021. szeptember 11-én, Berettyóújfaluban került sor, Családi egészség- és sportnap keretében. Két helyszínen is zajlottak az eseményeink. Egyrészről futóversenyt és sorversenyeket rendeztünk családok, gyerekek részére, amit a résztvevők nagyon élveztek, másrészről vizes programokkal szórakoztattuk a rendezvényre ellátogatókat, melyek között szerepelt vízben kosarazás és különböző ügyességi játékok. A rendezvényre kilátogatók kiválóan érezték magukat és megtanulták, melyek azok a lehetőségek, amelyekkel hasznosan tudják tölteni szabadidejüket.

2021. szeptember 15-én került megrendezésre a Keressük a Debreceni Egyetem legsportosabb hallgatóját! elnevezésű rendezvényünk. A rendezvényen lehetőség volt csapatbajnokságban is részt venni, így rendeztünk foci- és kosárlabda bajnokságot, de a legfőbb szenzációt az egyéni megmérettetés jelentette, ahol az egyetem hallgatói küzdöttek meg a legsportosabb hallgató címért. A címet kiérdemelni nem volt egyszerű, mivel a versenyzők hat sportágban is összemérték az erejüket, amik a következők voltak: futás, szkander, fekvőtámasz, felülés, dobás, magasugrás. A rendezvényen mindenki jól érezte magát és elfáradva, pozitív érzésekkel tért haza.

2021. szeptember 21-én rendeztük meg Regionális Sportnapunkat Kisvárdán. Sajnos az időjárás nem kedvezett nekünk, emiatt a szabadtéri rendezvényünket bent kellett megvalósítani. Résztvevőink ennek ellenére nagyon jól érezték magukat. A napot egy közös melegítéssel kezdtük, ahol mindenki felkészült a további kihívásokra. A melegítést követően sorversenyekkel folytattuk a napot, majd egy teljesen új sportra, a sportpoharazásra tanítottuk meg a résztvevőket. Igazán élvezték ezen verseny adta kihívásokat. A poharazást követően folytattuk programunkat, amit végül székfoglalós játékkal és közös tánccal zártunk.

 

A pozitív visszajelzéseknek köszönhetően elmondhatjuk, hogy sikeresen zárult programsorozatunk és örülünk, hogy ezzel is megkedveltethettük a különböző sportágakat a résztvevőkkel, valamint egészséges életmódot, tudatos étkezést alakíthattunk ki az érdeklődők körében.

 

Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.